Austrija telefon
0900 520 834


2,16 €/min.

Hrvatska telefon
064 630 637
tel:0,93€
mob:1,12€
Njemačka telefon
0900 3887 787


1,99 €/min

Astrologija i tumačenje astrologije

Astrologija

astrologija.vidovitost.netŠto je astrologija?

Ukratko

Za astrologiju možemo reći da je stara koliko i ljudski rod. Astrologija pručava djelovanje planeta i svih nebeskih tijela na čovjeka i sve živo i odnos čovjeka naspram univerzuma. Astrologija, potpuno neopravdano, nikada nije stekla naziv znanosti što nije bila prepreka da se kroz povijest razvijala i popularizira bez obzira na sve zamke i progone na koje je nailazila. Osobito je bila na udaru crkve u strahu da se ne poremeti njezina moć u narodu.
Potječe još od starog Babilona, oko 668 god. pr. n. e. Od starih Sumerana, Grka, Kaldejskih svećenika, Arabije, širila se od stoljeća do stoljeća po cijelom svijetu.  Zanimljiva je izjava Paracelsusa koji je bio jedan od prvih osnivača, utemeljitelja medicine:
“liječnik koji ne poznaje astrologiju nije liječnik, nego pseudoliječnik. Iz osobnog horoskopa vide se inklinacije bolestima. Uzaludno je liječiti ženu dok se ne vidi položaj Venere unutar njenog horoskopa, ili umobolnog pacijenta dok se ne zna položaj Mjeseca u njegovom horoskopu. Terapija lijekova prolazila bi kroz usta i probavni trakt bez efekta liječenja.” Zbog ovakvih i sličnih izjava i svoje privrženosti astrologiji, Paracelsus je na koncu otrovan od strane fanatičnih neprijatelja.
Međutim, u današnje vrijeme astrologija je poprimila svoj moderni izraz kroz medije ili, bolje rečeno, ljude koji nemaju veze s kompleksnim područjem ezoterije kao što je astrologija. Tako je mnogi gledaju samo kao zabavu što ona nikako nije. Istaknula bih Natalnu astralogiju obzriom da se za nju pokazuje najviše zanimanja. Genetska ili natalna astrologija bavi se čovjekom kao jedinstvenim bićem te proučavanjem horoskopa pojedinca. Izrada horoskopa nije težak posao, ali uključuje prethodno sastrološko znanje i osjećaj za istu. Dublje proučavanje astrologije može nam dati uvid u mnoge tajne našeg života, viših sila, nerazumljivoga. Na mome putu, astrologija mi je bila početni vodič u razumijevanju sposobnosti koje imam i korištenju tih sposobnosti. Astrološka karta ili mapa je horoskop i njegovih 12 znakova. Za vidovitost ona može biti ključna, te svakako je vrijedna i usmjeravajuća, osobito kroz tarot karte.

Vrste astrologije:

Horarna astrologija

Natalna astrologija

Elekciona astrologija

Medicinska astrologija

Karmička astrologija

Mundana astrologija

Sinastrija astrologija