Austrija telefon
0900 520 834


2,16 €/min.

Hrvatska telefon
064 630 637
tel:6,99 kn/0,93€
mob:8,41kn/1,12€
(PDV uključen)
Njemačka telefon
0900 3887 787


1,99-2,99 €/min

Tarot karte i proricanje budućnosti

Proricanje budućnosti

Ne znamo gdje su nastale tarot karte, znamo samo da im je današnji broj 78 odredjen oko 1313 godine, a prvi špil ili snop napravio je slikar Bonificio Bembo oko 1433-1466 godine.

Već stoljećima tarot karte služe gatanju i proricanju, ali isto tako su još uvijek naširoko u upotrebi za igranje. Dok jedni uzimaju ozbiljno samo Veliku arkanu, drugi tarot majstori, (i oni koji to nisu), služe se i Malom i Velikom arkanom kao cjelokupnim tarot špilom ili snopom za tumačenje ili čitanje tarota.

Jedno otvaranje tarota nikada nije isto na postavljeno pitanje, proricateljske tarot karte padaju različito i mijenjaju se kako se i život mijenja. Iza svakog simbola stoji cijeli svijet značenja i spektra tumačenja. Treba pripomenuti da su brojevi od primarnog značenja, brojevi koje karte nose.

Isto tako, tarot karte savršeno služe za koncentraciju, točnije za poboljšanje koncenstracije i energije osobe koja se služi tarotom, kartomant, tarot majstor ili vidovnjak.

Danas nam na raspolaganju stoje mnogi špilovi ili snopovi kao: marseljski, perzijski, arapski, firentinski,ciganski, runski, itd.

Ono što je najbitnije za reći u vezi tarota i tarot karata i proricanja općenito jeste:

Svrha proricanja nije mirenje sa onim što nam vidovnjak ili tarot majstor, (kartomant) otkriju o našoj budućnosti, svrha je djelovanje u skladu sa otkrivenim. Dakle, kad znate svoju budućnost, tada ste osposobljeni da reagirate na nju kako treba, da je promijenite, da je usmjerite ili, ako vam odgovara, da ostavite kako je i prorečeno.