Austrija telefon
0900 520 834


2,16 €/min.

Hrvatska telefon
064 630 637
tel:0,93€
mob:1,12€
Njemačka telefon
0900 3887 787


1,99 €/min

Što je tarot: uvid i objašnjenje tarot majstora

Tarot

Najbolji poznavaoci tarota znaju da se tarot ne sastoji samo od 78 karata…Malo tko to zna, rijetki tarot majstori su upućeni u činjenicu da je broj špila tarota veći.
Tarot je vrlo specifičan sustav otkrivanja i objašnjavanja koji se temelji na mnogim mističnim elementima. Numerologija, astrologija i alkemijski simboli sukladni su sa značenjem karata. Do danas je ostala tajna kako je postao i kada, ostala su samo nagađanja i predpostavke o njegovom porijeklu. Iako je istina da je intuicija tarot majstora potrebna za preciznost čitanja, također je istina da se simboli uklapaju u specifične informacije i bez ikakve intuicije, žive zasebno te za njima treba posegnuti i darom za divinaciju i intuicijom zajedno te dubokim spiritualnim uvidom.
Tarot špil se sastoji od dvije dijela kombinirana zajedno. Na prvom špilu je Velika arkana, dvadeset i dvije karte koje predstavljaju duhovni rast čovjeka, podsvjesno. Velika Arkana najbolje odgovora na pitanja o duhovnim stvarima. Kada se pojavljuju karte Velike arkane u čitanju, to znači da će odgovor doći s uputom da se ide duhovnim, moralnim ili spiritualnim putem i na taj način se taj dio karata u tumači u poveznici s Malom arkanom.tarot i tarot majstori

Drugi špil naziva se Mala Arkana, koja sadrži četiri dijela od četrnaest karata. U svakom dijelu ima deset numerički označenih karata, plus četiri glavnih karata. Četiri dijela temelj su suvremenih igraćih karata, iako su drugačije nazvane. Svaki simbol ima određeno područje ljudskog interesa. Kupovi ili kaleži govore o odnosima, Štapovi-kreativnost, ambicija, posao, Novčići ili diskovi gledaju materijalnu stranu u većini slučajeva. Mačevi, komunikacija i poteškoće. Svaki se simbol odnosi na jedan od četiri alkemijska elementa, a svaka označena karta usko je usklađena sa značenjem dodijeljenih brojeva u numerologiji. Na temelju određenih karata i njihovog položaja u otvaranju, dobar majstor tarota može vam dati vremenski raspored budućih događaja.
Pored znanja o značenju svakog broja, dijela i boje Arkana, čitatelji tarota, moraju biti spremni tumačiti kartu koja se naopako okreće, jer će to imati drugačije, a ne uvijek suprotno značenje. Konačno, postoji mnogo različitih otvaranja, načina pozicioniranja karata, koji se koriste za olakšavanje različitih vrsta čitanja. Dobar čitatelj tarota moći će ponuditi različite razlike kako bi odgovore dao na što precizniji način. Keltski križ otvaranje je jedan od težih načina tumačenja, ali pokriva odgovore na više pitanja za razliku od ostalih otvaranja. Svaki špil karata ima ista osnovna pravila, a špilova ima stotine i stotine, što privatnih, što drugih vrsta. Služeći se samo Velikom arkanom ne možete tumačiti tarot u cijelosti.

Symbolon karte
Ipak, postoje karte kroz koje se vrši divinacija i koje se smatraju tarot kartama, a to nisu. Jedne od njih su Symbolon divinacijske karte. Isto sadrže Veliku i Malu arkanu i 78 ih je. Često ih povezuju sa Ciganicama, što je također pogrešno. Symbolon karte relativno su “mlade” karte  nastale devedesetih godina od strane Petera Oberona i još dvoje suradnika u Švicarskoj. Divinacija ili proricanje kroz njih izražava se astrološkim putem, snažnom vizualizacijom, te naravno, darom vidovitosti. Njihova simbolika usko je vezana za karmu i reinkarnaciju, što znači prošle živote, prošlost i povezano s tim-sadašnjost. U teoriji.
Velika i Mala arkana u Symbolon kartama određena je u skladu s astrologijom, znači pojedinačnim i skupnim vladavinama planeta te simbola i znakova. Ove karte su zanimljive kao novost na području divinacije, a pružaju i dubok uvid u duhovno i okultno.
Ipak, kako god, najraširenije tumačenje tarota vrši se kroz opće poznate špilove karata kao što su: Marsejski tarot, Rider-Waite tarot, Thoth tarot, te mnogi drugi dekovi ili špilovi.