Austrija telefon
0900 520 834


2,16 €/min.

Hrvatska telefon
064 630 637
tel:0,93€
mob:1,12€
Njemačka telefon
0900 3887 787


1,99 €/min

Mjesec planet

Astrologija

Mjesec planet  kao  jedan od simbola univerzuma koji, kao i druge planete koje su nam poznate ili nepoznate, svjedoči o eonima kroz koje je prošla kako naša planeta kako i ostale planete znane i neznane, a i najveći je satelit u Sunčevom sustavu.Vjerovanje da Mjesec utječe na naše tijelo istinito je te u više navrata dokazano – kao što je npr. povećanje vode u tijelu. Tako isto utječe i na našu psihu – kao što je mjesečarenje pri punom Mjesecu koje je svojstvo mnogih ljudi. No dovodi se u vezu i sa mističnim situacijama psihičke naravi – kao što su mentalne bolesti, postotak zločina te samoubojstava a sve to kada je mjesec zaokružen ili pun. Mnogi ne mogu normalno spavati, osjećaju više potrebe za odmorom, javlja se nervoza, pretjerana osjetljivost, itd… Znanstvenici nisu složni oko utjecaja punog Mjeseca na ljude. Dok jedni vjeruju da utječe, drugi to odbacuju. No ono što su mnogi potvrdili jeste da se kod mnogih ljudi događa izmijenjeno stanje svijesti u tom periodu i da se osjećaju drugačije. Drugi idu u krajnost te tvrde da su kao u košmaru, a drugi opet tvrde da su puni energije i spremni na mnogo više nego što je to uobičajeno. Mjesec u svom punom sjaju ima duhovno značenje. To je moć maga i mistika, noć bića nadnaravnih moći koji se ispunjavaju energijom punine moćne planete koja na nas utječe i motri nas.

Rođeni u znaku Mjeseca ili Lune:

mjesec luna

Mjesec je planet iluzija, mašte, fantazmi i nestabilnosti svih vrsta. Intuicija i emocije su glavne osobine koje karakteriziraju ljude pod znakom ove planete. Uvijek vođeni nečim novim, nestalni, željni otkrivanja novoga, nezaustavljivi na jednom mjestu. Ponekad znaju biti jako stidljivi te time stvarati pogrešan dojam, jer u svojoj biti oni to nisu. Jaka potreba da budu zapaženi I prihvaćeni rođeni u ovom znaku zna dovesti do nametljivosti. Poznato je da imaju sklonost boemštini, poeziji, pa i govorništvu. U nekim starim kulturama povezuju ga sa ženskom plodnošću. Nisu baš skloni istini te se često smatraju lažljivcima, pa i egocentricima jer većinom rade u svoju korist. Osjetljiv organ im je grlo te često boluju od upala grla, krajnika i sličnih bolesti. Skloni su crnoj magiji i okultuzmu, mistici, a mnogi rođeni pod ovim znakom imaju i dar viđenja budućnosti.

Astrološke značajke:

Element – Voda

Karakter – Povučenost, pasivnost, preosjetljivost

Blizak znak zodijaka – Ribe i Rak

Ne slaže se – Ovan

Dan u tjednu – Ponedjeljak

Boje – Bijela

Metal: Srebro

U tarotu:

Mjesec ili Luna spada u Veliku Arkanu s brojem 18 i je simbol i svjetla i mraka no pretežu negativne osobine.Sanjarenje, zalutalost, neodlučnost, konfuzne situacije, kriva uvjerenja. No karakteristika dobre intuicije ovu kartu „spašava” da se ne nađe u potpuno lošem značenju. Podsvijest, instinktivne reakcije vođene dobrom intuicijom stvaraju čuda. U dobroj poveznici može se ne tako rijetko pokazati kao adut karta u tumačenju.

Mjesec i njegovo lice za vedrih noći vidimo samo polovično, druga polovica je u mraku, ona koju Sunce u tome trenutku ne obasjava. Svjetlo i tama.