Austrija telefon
0900 520 834


2,16 €/min.

Hrvatska telefon
064 630 637
tel:0,93€
mob:1,12€
Njemačka telefon
0900 3887 787


1,99 €/min

Fenomen poltergeista ili bučnih duhova

Zanimljivosti

Fenomen poltergeista kao paranormalne pojave često se krivo tumači i prevodi, a jednostavno se može objasniti izrazom “glasni duhovi.”
Poltergeist se odnosi se na vrstu natprirodnih pojava kao što su objekti koji se neobjašnjivo kreću, nepoznati zvukovi i druge paranormalne pojave. Većinom su povezani s ukletim kućama i patogenim zonama. Ova vrsta duhova su predmet velike, često neoprezne radoznalosti istraživanja stručnjaka I onih koji to nisu, a sve to zbog zbog svoje privlačne tajne prirode.
Poltergeistička aktivnost jeste poremećaj uzrokovan silom koja je nevidljiva, koja se manifestira u fizičkim pojavama, poput bacanja predmeta, vrata koji se sama otvaraju ili treperenje svjetla a da prethodno nije aktivirano ljudskom rukom. Za razliku od tradicionalnih duhova, vjeruje se da su poltergeisti usredotočeni na izazivanje kaosa, a ne na komunikaciju sa živima.
Znakovi poltergeističke prisutnosti mogu uključivati ​​neobjašnjive zvukove, predmete koji se kreću sami, nagle promjene temperature i osjećaje da nas netko promatra ili neobjašnjivu a jaku nelagodu. Pojedinci koji doživljavaju aktivnosti ovih duhova često imaju noćne more, velike strahove i osjećaj da ih se dodiruje a da ne vide tko ni što…

Povijest poltergeista
Kroz povijest su pojave bučnih duhova dokumentirane u različitim kulturama i vremenskim razdobljima.
Izvještaji o njihovoj aktivnosti datiraju stoljećima unatrag i često su uključivali priče o samopokretanju predmeta,i neobjašnjivih a zastrašujućih zvukova koji se čuju na – smatralo se – ukletom lokacijama. Te su se pojave često pripisale već poznatim nemirnim duhovima ili zlim silama izvan uobičajenog razumijevanja.
Jedna od poznatih tvrdnji o ovome fenomenu je da se radi o posljedicama izbijanja loše psihičke energije kod nekih pojedinaca. No kako je do toga došlo i kako pomoči osobi kojoj se to događa… To znanstvenici ne kazuju već je prepušteno stručnjacima za paranormalno, vidovnjacima te ostalima sa hipersenzornim sposobnostima.
Još jedno vjerovanje je da su ovi bučni duhovi znakovi nesreće, dok ih drugi vide kao podsjetnik na natprirodni svijet koji postoji usporedo s našim svijetom. poltergeist
Jedna od najvažnijih značajki poltergeističkih napada je sposobnost entiteta da manipulira fizičkim predmetima, poput pokretanja namještaja, bacanja predmeta ili uzroka da predmeti levitiraju – lebde u prostoru. Svjedoci često opisuju osjećaj snažne energetske prisutnosti tijekom ovih smetnji.
Pojedinci koji doživljavaju ovakva proganjanja često prijavljuju psihološke učinke poput anksioznosti, strave, nesanice i paranoje. Neki također mogu imaju osjećaj da su emocionalno potpuno iscrpljeni ili da im se konstantno događaju loše stvari, što dovodi do osjećaja bespomoćnosti i nelagode.

Teorije i objašnjenja
Postoje brojne teorije kako bi se objasnile pojave povezane s ovom vrstom duhova.
Psiholozi sugeriraju da se poltergeistička aktivnost može povezati s potisnutim emocijama ili psihološkim problemima koje su doživjeli ili trenutno doživljavaju pojedinci u vrijeme kad im se ovi fenomeni događaju. Vjeruje se da se ti potisnuti osjećaji očituju kao fizički poremećaji povezani sa nadnaravnim fenomenima ispoljavanja energije za koju se nikad točno ne moće ustvrditi kuda smjera kao ni kako će završiti – u slučaju da je ne kontrolira osoba koja se zna nositi s paranormalnim pojavama.
Činjenica je da duhovi postoje, kako dobri tako i zli, da je prisutnost nemirnih duhova ili zlih entiteta stvarna, a ne umišljena; bilo onih koji žele komunicirati s nama ili se samo zabavljati. Također, poznavatelji nadprirodnog tvrde da su poltergeisti manifestacije energije iz druge dimenzije, drugih svjetova, koji dolaze u našu stvarnost, ali s nepredvidivim posljedicama, te je vodič kroz natprirodno ili paranormalno poželjan kao medij koji će uspostaviti kontakt s njima i zaštiti nas. Energija koja nema poznati izvor još uvijek je nepoznanica te se u tom duhu promatra i fenomen poltergeista.