Austrija telefon
0900 520 834


2,16 €/min.

Hrvatska telefon
064 630 637
tel:6,99 kn/0,93€
mob:8,41kn/1,12€
(PDV uključen)
Njemačka telefon
0900 3887 787


1,99-2,99 €/min

Šesto čulo: Izvanosjetilno opažanje

Vidovnjaci

Izvanosjetilno zapažanje, (percepcija), ili skraćeno ESP, jeste sposobnost viđenja bez upotrebe osjetila kao što su fizički dodir, vid, čulo okusa ili mirisa. Najpoznatije je pod nazivom “šesto čulo” ili vidovitost.

To je zapravo jedna od vrsta vidovitosti, sposobnosti gledanja u budućnost, prošlost ili sadašnjost koja može biti izvedena na više načine u ovisnosti od vidovnjaka koji tu osobinu posjeduju. J.B. Rhine, psiholog i znanstvenik je prvi usvojio pojam ESP podrazumijevajući pod njim: intuiciju, vidovitost, psihometriju te još neke oblike preko koji osoba može na daljinu vidjeti stvari o kojima prethodno nema nikakvo spoznanje. On je izveo niz testiranja koja su nepobitno dokazala da izvjesne osobe posjeduju viđenje na daljinu.

Vidovnjaci dolaze u dodir s vašim osjetilima da bi vidjeli ili čuli ono što je uobičajeno nevidljivo našim prostim zapažanjima. Tim putem, preko spajanja s vašim osjetilima, mogu se, u viziji ili transu, naći na mjestu događanja za koje pitate, bilo da se radi o prošlosti, sadašnjem trenutku ili onome što se tek treba dogoditi. Jedan od oblika gledanja na daljinu jesu visak ili rašlje s kojima su još u stara vremena služili drevni Babilonci, Egipćani između ostalih naroda, uglavnom u svrhu svrhu nalaženja vode ili preživljavanja. Često se u kriminalističkim istragama pozivaju vidovnjaci sa sposobnošću ove vrste gledanja te su tako poznati mnogi slučajevi koje su razriješili. Jedan od primjera je vidovnjakinja Noreen Renier koja se, između ostalih točnih predviđanja, proslavila po proročanstvu o atentatu na R.Reagana. Inače se tvrdi da žene imaju jače razvijeno šesto čulo jer su intuitivnije, dok su muškarci više okrenuti intelektualnom.  Poznato je da stresovi i traume izoštravaju percepciju te mogu dovesti do jasnijeg viđenja ili trenutaka vidovitosti kod pojedinaca što je, recimo, opaženo u vojnika u vijetnamskom ratu koji su često znali predvidjeti precizno svoju smrt ili izbjeći opasnost uslijed viđenja neposrednih budućih događaja u izrazito stresnim okolnostima kada se u mozgu očito budi naše većinom potisnuto šesto čulo.

šesto čulo

Jednostavni znakovi probuđenog šestog:

1. Jak osjećaj da će vam se dogoditi nešto loše ili dobro za što u stvarnosti nema nikakve najave i to se dogodi

2. Jaka intuicija da će vas draga osoba napustiti mada za to nemate nikakve argumente, ali se dogodi

3. Snažan osjećaj da niste sami u prostoru gdje u ovoj stvarnosti jeste sami

4. Jasan osjećaj prisustva duhova mada ih ne vidite čulom vida

5. Spoznaja i osjećaj o prisustvu anđela čuvara pored vas

6. Proročanski snovi: snovi koji vam se ostvaruju nevezano za vrijeme ostvarivanja

Gore navedenih šest znakova su primjeri koji su česti kod ljudi, ali se skoro redovno događa da se na njih uopće ne obraća pažnja te tako šesto čulo ostaje nerazvijeno. Obraćanjem pažnje na ovakve fenomene možete razviti svoju intuiciju i dotaći magičnost vidovitosti-da vremenom počnete imati sposobnost izvanosjetilne percepcije ili opažanja nevidljivog, spoznavanje neshvatljivog, otkrivanje čudesnog, misterioznog. U svakom slučaju, bar malo razvijeno šesto čulo može vam podići kvalitetu života time što nećete uvijek biti u neznanju što slijedeći trenutak donosi. Ipak, ustrajnost u razvijanju izvanosjetlnih zapažanja potrebna je želja, volja i strpljivost za koju će te na koncu biti svakako nagrađeni podizanjem vašeg života na jednu višu duhovnu, a i sasvim praktičnu razinu. U doticaju s vidonjacima možete slobodno pitati, ako ne možete iz nekog razloga sami otkriti, da li imate u sebi već probuđeno, a potisnuto šesto čulo.